Ore de Program

Informații

Orar pentru Ședințe de Tatuaj

Orar pentru Consultații

Zile Libere

Când apuc —nu am o zi anume stabilită— dar, de obicei, nu sunt de găsit la studio în jurul anului nou și cam o săptămână-două în primăvară sau toamnă, când călătoresc.

Vacanțe și perioade de odihnă mai lungi de două-trei zile vor fi anunțate din timp pe blog.

Programări pentru Ședințe de Tatuaj

Absolut toate vizitele —atât pentru ședințe de tatuaj cât și pentru consultații— necesită rezervare în avans.

Dacă vii pentru prima oară, o programare pentru consultație este necesară înaintea programării pentru ședința de tatuaj. Pentru acoperiri, reparații, portrete și compoziții complexe, o consultație este necesară în toate cazurile.

Rezervări
Rezervările pot fi făcute direct, în timpul consultației și prin e-mail sau la telefon.
Anulări sau amânări
Anularea sau amânarea programării poate fi făcută prin e-mail sau la telefon, cu condiția să mă contactezi cel puțin 3 zile înaintea zilei rezervǎrii. În cazul în care anulezi fără să mă anunți și rămân cu ochii-n soare, sunt aproape sigur că am să-ți refuz alte viitoare rezervări.

De obicei, pentru zilele săptămânii perioada de așteptare este de aproximativ 2-3 luni, iar pentru Sâmbete și Duminici cel puțin 3 luni. Programul se modifică destul de des și sunt șanse să am deschideri mai devreme, așa că trage-mi un e-mail oricum și vedem.

Programări pentru Consultații

Nu primesc vizite în timp ce lucrez cu alt client; chiar și doar pentru consultație rezervarea este necesară in avans.

Rezervări
Rezervările pot fi făcute prin e-mail sau la telefon.
Anulări sau amânări
Anularea sau amânarea programării poate fi făcută prin e-mail sau la telefon, oricând, chiar și în ziua respectivă. Și în cazul ăsta, anulând programarea fără să mă anunți nu e un gest prea gigea și e posibil c-am să-ți refuz alte viitoare rezervări.

În general, perioada de așteptare e de maxim o lună. De regulă, țin deoparte Sâmbetele și Duminicile pentru ședințe de tatuaj, dar nu e o chestie bătută-n cuie; întreabă-mă și, dacă am o oră-două libere, o să fac tot posibilul să te primesc și la sfârștiul săptămânii.

Prețuri

Două metode de stabilire a prețurilor, după cum urmează:

În mod subjectiv (la latitudinea mea)
Pentru tatuaje mici, pe care pot să le termin într-o singură ședință de maxim 4 ore, prețul este stabilit din experiența mea cu tatuaje similare și luând în considerație mărimea, complexitatea și durata aproximativă. Depinde, bineânțeles, de desenul respectiv dar —ca idee— ceva de mărimea unei cărți de vizită costă cam între 21.000 și 35.000 yeni, ceva de mărimea unei felicitări costă undeva între 45.000 și 63.000 yeni (costul maxim pentru un tatuaj care poate fi terminat într-o singură ședință nu depășește 63.000 yeni).
Toate prețurile au deja taxa inclusă și nu sunt negociabile.
În mod objectiv (în funcție de durată)
Pentru tatuaje mari, care nu pot fi terminate într-o singură ședință, stabilim prețul în funcție de durată, la un tarif fix de 15.000 yeni pe oră (taxa nu e necesară, las de la mine). De exemplu, o piesă care durează 7 ore o să necesite cel puțin două sesiuni și va costa 105.000 yeni. În cazul ăsta, nu e nevoie să plătești totul dintr-o dată, poți să plătești treptat, de fiecare dată numai pentru durata ședinței respective.

Metodă de Plată

Bani gheață, în monedă Japoneză (yen).

Calculatorul de la xe.com e destul de la curent cu ratele actuale.

Metode de Igienă

Unică Folosință

Absolut toate instrumentele de unică folosință —ace, tușuri și căpăcelele pentru tuș, unguentele, mănușile chirurgicale, lamele de ras, creioane pentru piele, calcuri, pachete și folii protective pentru atomizoare și mașinile de tatuat, șervețele— sunt întotdeauna folosite numai o singură dată și aruncate imediat după ședința de tatuaj.

Tehnici de Sterilizare

Toate instrumentele reutilizabile —mașini de tatuat, tuburi, suporturi, foarfeci etc.— alături de ace și căpăcelele pentru tuș, sunt sterilizate și păstrate în pachete etanșe până imediat înainte de folosire. Pentru sterilizare, folosesc echipament medical standard, după cum urmează:

  1. Minim 90 de minute în autoclavă, la 140°C / 300 kPa.
  2. Minim 120 de minute în containerul de sterilizare cu ultraviolete.

Pentru dezinfectarea celorlalte instrumente, a spațiului de lucru și a mâinilor folosesc gluconat de clorhexidină [C₂₂H₃₀Cl₂N₁₀–2C₆H₁₂O₇] nediluat.

Întreabă-mă dacă ai nevoie de mai multe detalii. Igiena e un aspect important.

„Regulile” Casei

Chestii Generale

Vârsta minimă este 20 de ani, fără excepții.

Dacă ești beat sau varză de la droguri, nu intri-n studio.

Nimeni, în afara clientului, nu are acces în spațiul de lucru. Bineânțeles, dacă vrei să lași un prieten să te însoțească, nici o problemă, atâta timp cât îmi dai de știre dinainte.

Vizite

Pe cât posibil, vino singur(ă). Dacă trebuie să vii însoțit(ă), nu lua mai mult de o persoană cu tine.

Te rog să nu aduci cu tine copii sau animale.

Tatuaj

Toate tatuajele sunt unicate, făcute la comandă, bazate pe desene originale. Nu folosesc cataloage de desene și nu copiez tatuajele altora. Bineânțeles, am să iau în considerație și o să folosesc ca punct de plecare toate ideile, sugestiile și schițele tale. În general, pot să desenez mult mai bine decât majoritatea exemplelor pe care mi le-ai aduce, nu-ți face griji. Tot ce-mi trebuie e o idee.

Nu fac tatuaje pe față (inclusiv pe buze), pe urechi, pe partea frontală a gâtului, pe sfârcuri, pe buric, pe coate, pe palme și pe partea interioară a degetelor, pe genunchi, pe tălpi, pe degetele de la picioare, pe penis și testicule, pe labiile mici și pe clitoris. Labiile mari sunt OK și, atâta timp cât e piele „normală”, se poate și în jurul anusului.

Deasemenea, nu tatuez peste cicatrici, arsuri, negi și alunițe. În cazul în care pielea este bronzată excesiv sau afectată de atopii, eczeme sau inflamații, sesiunea va fi amâmată până la vindecarea completă ori până pielea revine cât de cât la normal.

Poți găsi mai multe detalii în FAQ și, dacă nu e suficient, bagă un e-mail și-ntreabă-mă orice.

atelierul de tatuaj „Graphic Tribe Tattoos”, în Ebisu